Linkit English

Minun Alfa 147 GTA

Idea

Ajatus autonvaihdosta sai alkunsa loppukeväästä 2005 kun edellinen auto oli ollut omistuksessa pari vuotta. Tähän saakka olen vaihtanut kaikki autot noin kolmen vuoden välein ja nytkin autonvaihdon ajankohdan tavoitteeksi asettui luontevasti kevät 2006, jolloin vanha barchettani olisi ollut minulla sen kolmen vuoden ajan. Barchetta oli kaksipaikkainen avoauto, mutta seuraavaksi oli tarkoitus hankkia auto, jossa olisi vähintään jonkinlainen takapenkki.

Fiat Barchetta
Vanha Barchettani

Keväällä 2005 alkoi vaihtoehtojen kartoitus ja alkuvaiheessa mielessä olleista peleistä hylätyksi tulivat mm. Audi TT, VW Golf V GTI DSG-vaihteistolla, Seat Leon Cupra R ja Renault Megane 225.

Mielessä oli myös Alfa GT, jonka tuonti Suomeen oli juuri alkanut. Niiden hinnat kotimaassa olisivat vielä budjetin yläpuolella, mutta Saksassa olisi kuitenkin tarjolla vuotta vanhempia GT:tä jo hieman edullisemmin. Lisäksi siellä olisi runsaasti tarjolla autoja, joissa olisi nahkasisustus ja muutenkin suomiautoja parempi varustelu. Olin nähnyt muutaman GT:n Englannissa ja Keski-Euroopassa ja autot olivat olleet todella kauniin näköisiä luonnossa.

Alfa Romeo GT
Alfa GT

Alkukesästä 2005 ryhdyin perehtymään GT:hen ja sen hankkimiseen Saksasta, mutta pidin mielen avoimena muillekin vaihtoehdoille. Tarkoituksena oli katsella lähinnä GT 2.0 JTS-malleja. Loppukesästä avautui mahdollisuus koeajaa GT kun paikallisen Delta-Auton uusien toimitilojen avajaisiin oli tuotu GT 3.2 V6 näytille. Makea peli - makealla koneella!

Pari viikkoa myöhemmin pääsin ajamaan myös GT:n 2-litraista versiota, joka sekin tuntui oikein mainiolta peliltä. Mutta, mutta...veekuutonen oli kuitenkin jäänyt kummittelemaan mielen perukoille. Saksassa tarjolla olleet GT V6-mallit olivat kuitenkin vielä liian tyyriitä, mutta olihan samalla koneella varustettuja Alfoja olemassa muitakin.

Siispä vaihtoehtoja kartoittamaan ja tutkimaan vielä uudelleen!

Suurin piirtein samalla veekuutosella kuin GT:kin oli tarjolla myös 156 GTA ja 147 GTA-mallit. 156:n osalta porrasperävaihtoehto oli heti suljettu pois, koska se olisi mm. maastopyörän kuljettamisen kannalta huono vaihtoehto. 156 GTA SW eli farkkumalli vaikutti kiinnostavalta - siinä tulisi tyydytettyä koko perheen kuljetustarpeet kerralla.

156 GTA SW
Alfa 156 GTA SW

147 GTA vaikutti myöskin kiinnostavalta vaihtoehdolta. Se olisi sopivan näppärän kokoinen ja ennen kaikkea siinä autossa olisi SIELUKKUUTTA!

Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA luonnon helmassa

Lopulta valinta kohdistui tuohon 147:aan viimeistään siinä vaiheessa kun oli selvää, että perheessä tarvittaisiin edelleenkin toinen auto. Tämän seurauksena barchettan tilalle tulevalle kulkineelle ei tarvinnut asettaa niin suuria kuljetuskykyvaatimuksia.

Ei siis muuta kuin 147 GTA:ta hankkimaan - ja nimenomaan Saksasta!

Seuraavaksi: Auton tuonti