Pertin kotisivut 10-v

1998-2008

Sivujen historia ja retrosivut

Olin v. 1997 reilut neljä kuukautta maailmanympärysmatkalla ystäväni Mikan kanssa ja tämän reissun jälkeen kovin moni ystävä ja tuttu oli kiinnostunut kuulemaan jotain matkasta ja näkemään matkakuvia. Kun olin tarpeeksi moneen kertaan kertonut samat jutut ja näyttänyt samat kuvat niin mieleen tuli, että olisikohan fiksumpaa tehdä matkasta oikein matkakertomus ja laittaa se jonnekin nähtäville. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja juttua kirjoittamaan. Reissusta oli kotiuduttu toukokuussa 1997 ja matkakertomuksen kirjoittaminen eteni syksyllä 1997 hiljalleen. Matkakuvat eivät tietenkään olleet digikuvia tuohon aikaan ja skannailin  kuvista parhaimpia pitkin syksyä vierailemalla useasti skannerin omistavan opiskelukaverini luona.

Alkuvuonna 1998 matkakertomuksen ensimmäiset osat olivat julkaisuvalmiina. Samassa yhteydessä kun laitoin kertomuksen nettiin niin päätin laittaa kotisivuilleni hieman muutakin tietoa itsestäni ja voilá, kotisivujeni ensimmäinen versio oli valmis! Ensi alkuun sivut sijaitsivat entisen opinahjoni Jyväkylän Yliopiston opiskelijoille varatussa kotisivutilassa, mutta muutaman vuoden kuluttua hankin itselleni oman domain-osoitteen ja siirsin sivuni tälläkin hetkellä käytössä olevaan www.pertti.com -osoitteeseen.

Myöhemmin olen lisäillyt sivuilleni uusia matkakertomuksia ja viime vuosina myös mm. muutamia autoihin liittyviä kotisivu-osioita. Sekä matkakertomuksilla, että autosivuilla on käyttäjätilastojen perusteella ollut  mukavasti käyttäjiä eli ei kai sivujen tekemiseen käytetty ihan hukkaan ole mennyt.

Aivan ensimmäisiä versioita sivuista ei ole tallessa, mutta alla olevan linkin takaa löytyy vuodelta 2000 peräisin oleva versio sivuistani (Huom! Suuri osa sivuilla olevista linkeistä ei ole enää toimivia).

T. Pertti Ojala

Pertin retrosivut vm. 2000