Liikunta

Liikunta on ollut tärkeä osa minua koko elämäni ajan. Lapsena harrastettiin kaikkea mahdollista, hieman vakavammalla mielellä pelasin nuoruudessani jalkapalloa Pyhäjärven Pohdin joukkueessa. Miesten joukkueessa ehdin pelata futista 3-div. ja 4.-div. tasolla ennenkuin lopetin sen lajin parikymppisenä.

Opiskeluaikoina innostuin pelaamaan salibandya muutaman vuoden ajan kilpailumielessä. Uran huippukohtana yksi kausi 1-divarissa.

Opiskeluaikojen jälkeen kilpaileminen on jäänyt ja liikuntaharrastuksetkin vaihtuneet enemmän kestävyyspainotteisiksi. Maastopyöräilyä olen harrastanut aktiivisesti reilut parikymmentä vuotta, lisäksi maastohiihtoa tulee harrastettua talvisin kohtuullisen aktiivisesti. Tämän lisäksi on tullut harrastettua vuoristovaellusta.

Maastopyöräilyn aloitin v. 1999, tärkeä osa sitä ovat olleet MC Krampin yhteislenkit. MC Kramppi on lahtelainen maastopyöräporukka, jonka toiminnassa olen ollut mukana 2000-luvun alkupuolelta saakka. Omilta MTB-sivuiltani löytyy reittikuvauksia Hollolan/Lahden maastopyöräreiteistä sekä hieman tietoa omista pyöristäni. Pyöriä minulla on ollut monenlaisia, tällä hetkellä alla on Ibis Ripmo-niminen pyörä.

Ibis Ripmo
Minun Ibis Ripmoni

Vaellusreissut ovat tapahtuneet useimmiten vuoristoissa ulkomaan reissujeni yhteydessä, mutta toki myös kotimaiset vaellukset ovat kuuluneet ohjelmaan. Vaellettua on tullut mm. Himalajalla Nepalissa, Kilimanjarolla Tansaniassa, Uusi-Seelannissa, Andeilla Perussa ja useasti Alpeilla lyhyillä päiväretkillä.

Kilimanjaro
Minä Tansaniassa Afrikan korkeimman vuoren Kilimanjaron huipulla 5,9 kilometrissä

Niin, ja yksi tärkeä juttu itselleni on ollut Pyhäjärven Mieswoimistelijat Woltti. Ei välttämättä kovin kummoista urheilua vaan enemmän hauskanpitoa. Kyseessä siis perinteinen mieswoimistelu, jota tuli harrastettua nuorempana.