Mikäli et näe kehyksiä, napsauta tästä niin pääset kertomuksen alkuun kehyksillä varustettuna

Pertti ja Mika Round the World 4.1.-8.5.1997

Matkakertomus

Johdanto

 

Maailman ympäri-matkamme matkakertomus on luettavissa täällä. Kertomus on jaettu matkakohteiden mukaisiin osiin, joihin pääset hyppimään alla olevasta sisällysluettelosta. Lisäksi voit hyppiä osasta toiseen vasemmassa reunassa olevan kehyksen linkkien avulla.

Matka tehtiin alkuvuonna 1997, mutta kertomuksen viimeisten osien kirjoittaminen on ollut niin suuren tuskan takana, että vasta nyt syksyllä 2000 sain ne valmiiksi. Nyt myös Australian, Balin ja Singaporen osuudet ovat vihdoinkin luettavana. Käyttöä helpottavia ja luettavuutta parantavia muutoksia on kuitenkin vielä odotettavissa joskus tulevaisuudessa.

Kuvia on skannattuna n. 250 kpl yhteensä n. 750:stä kuvasta. Niihin löytyvät linkit tekstin välistä. Mukana on myös kuva-arkisto, jossa on yhteen paikkaan kerättynä linkit kaikkiin matkakertomuksen kuviin. Olen myös valinnut viitisenkymmentä mielenkiintoista kuvaa, joiden kohdalle tekstiin ja kuva-arkistoon olen laittanut maapallon kuvan . Mikäli ei ole kiinnostusta katsella kaikkia kuvia, niin voit keskittyä niihin. Kuvien laatu valitettavasti kärsii www:hen siirrettäessä ja osa kuvista on tummia ja epätarkkoja. Halukkaille kerrotaan kertomus henkilökohtaisesti alkuperäisten parempilaatuisten kuvien kera.

Taustatietoa eri kohteista olen kerännyt matkalla kerättyjen esitteiden lisäksi lähinnä Lonely Planetin matkaoppaista, jotka olivat korvaamaton apu matkan aikana. Muuten teksti perustuu lähinnä matkan aikana pitämääni päiväkirjaan. Lopulliseen versioon aion tehdä muutoksia myös jo olemassa oleviin osiin ja erityisesti on tarkoitus parantaa kertomuksen luettavuutta ja lisätä enemmän taustatietoja eri maista. 

Otan mielelläni vastaan palautetta koskien matkakertomusta ja kerron myöskin lisää eri kohteista ja matkasta halukkaille. 

Voit rauhallisin mielin hypätä ensimmäisen osan, eli suunnittelun ja valmistelun yli, mikäli se ei sinua erityisesti kiinnosta. Eipä sitten muuta kuin lukuintoa ja kestävyyttä sillä kertomus on pitkä ja kivinen.

Matkaterveisin,
Pertti Ojala

Sisällysluettelo:

Johdanto
Osa 1, Suunnittelu ja valmistelu
Osa 2, USA:n itärannikko
Osa 3, Peru
Osa 4, USA:n länsirannikko
Osa 5, Fidji
Osa 6, Uusi-Seelanti
Osa 7, Australia
Osa 8, Indonesia/Bali
Osa 9, Singapore
Yhteenveto matkasta
Matkan lentoaikataulut ja reittikartta
Kuva-arkisto

Takaisin osan alkuun