Mikäli et näe kehyksiä, napsauta tästä niin pääset kertomuksen alkuun kehyksillä varustettuna

Pertti ja Mika Round the World 4.1.-8.5.1997

Matkakertomus osa 1

Suunnittelu ja valmistelu

Johdanto
Osa 1, Suunnittelu ja valmistelu
Osa 2, USA:n itärannikko
Osa 3, Peru
Osa 4, USA:n länsirannikko
Osa 5, Fidji
Osa 6, Uusi-Seelanti
Osa 7, Australia
Osa 8, Indonesia/Bali
Osa 9, Singapore
Yhteenveto matkasta
Matkan lentoaikataulut ja reittikartta
Kuva-arkisto

1.1 Idea, syyskuu 1995

Ensimmäistä kertaa idea maailmanympärysmatkasta heräsi - tai ainakin tuotiin julki - syyskuussa 1995, kun olimme Isotalon Mikan kanssa palaamassa autoretkeltä Euroopasta. Matkalla oli käyty mm. Rivieralla, Ranskan alpeilla Chamonix'ssa ja viimeiseksi Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta se retki onkin ihan toinen tarina.

Joka tapauksessa matkan viimeisellä etapille eli Frankfurtin ja Tukholman välisellä ajomatkalla aloimme keskustella siitä, että mihinkä seuraava matkamme voisi kohdistua. Erilaisia Euroopan autoreittejä mietittiin, mutta lopulta tulimme siihen tulokseen, että olisi jo aika laajentaa hieman matkahorisonttia Euroopan ulkopuolelle. Heräsi ajatus maailmanympärysmatkasta, mitään ei kuitenkaan sovittu, vaan asia jätettiin hautumaan.

 

1.2 Suunnittelu, vuosi 1996

Vuodenvaihteen jälkeen asia nousi sitten uudestaan esille - sitä oli hyvä miettiä gradun tekemisen lomassa. Asia meni jo niin vakavaksi, että sovittiin että matkaan pyrittäisiin lähtemään jo saman vuoden syksyllä. Silloin meillä olisi gradu valmiina, kuten toivottavasti kaikki muutkin opinnot. Emme myöskään olisi vielä työelämän pyörteissä niin pahasti, että se estäisi pidemmän matkan toteutumisen. Kolmas tärkeä seikka, joka ei ollut jarruttamassa matkasuunnitelmia oli se että ei ollut tyttöystäviä/vaimoja suunnitelmia sotkemassa.

Edellä mainittujen seikkojen puolesta matka olisi siis mahdollista toteuttaa. Seuraavaksi piti keksiä, mistä saisi rahat reissuun - ilmaista lystiä se missään nimessä olisi - minne haluttaisiin mennä ja mitenkä pitkäksi aikaa.

No, minä lainailin kirjastosta keväällä jatkuvasti isoja pinoja erilaisia matkaoppaita ja -kertomuksia ja lueskelin niitä hyvin ahkeraan. Mika ei ollut niin kiinnostunut ennakkosuunnittelusta ja asiat etenivät lähinnä siten, että minä luin kirjoja ja suunnittelin sopivia matkakohteita, joita sitten ehdotin Mikalle, joka sitten otti kantaa asioihin.

Vaikka suunnittelu etenikin hyvää vauhtia, niin matkan toteutuminen ei todellakaan ollut vielä kovin varmaa. Kaikkien palasten tuli loksahdella paikalleen, jotta unelmasta tulisi totta. Rahoituspuolella oli suunnitelmana se, että kun gradu saataisiin valmiiksi kesään mennessä, niin sen jälkeen minä menisin taas niin kovasti rakastamiini kivihommiin jotta saisin matkabudjetin kasaan. Sitten kun kesän kivityöt olisi tehty, niin syyskuussa lähdettäisiin matkaan. Mikan osalta rahoitus järjestyisi siten, että hän työskentelisi heidän perheyrityksessään ja keräisi siten rahaa. No, suunnitelmat toteutuivat Mikan osalta, mutta minun kohdalla tuli tietenkin mutkia matkaan.

Gradu valmistui toukokuun viimeisenä päivänä ja minä olin onnistunut saamaan hieman kiviurakoita. Kivihommat kuitenkin kypsyttivät melko pahasti. Kesäkuun alkupuolella yliopiston rekrytointipalvelun sähköpostilistalla oli ilmoitus, jossa haettiin markkinatutkijoita. Opiskelukaverini Villbergin Jari ja minä vastattiin ilmoitukseen ja tulimme palkatuiksi kuudeksi kuukaudeksi sähkömarkkinatutkijoiksi alkaen kesäkuun 10. päivä - se siitä syyskuussa lähtemisestä. Rahaa kuitenkin tutkijan hommasta oli tulossa jonkin verran. Palkka oli kuitenkin niin pieni, että välillä piti tehdä myös kivitöitä, jotta säästöt karttuisivat riittävää tahtia.

Matkasuunnitelmiin tuli siis pieni viivästys ja seuraavaksi lähtöpäiväksi päätettiin joulukuun alku, heti kun työni loppuisi. Mikalle tämä sopi mainiosti, sillä häneltä oli jäänyt yksi tentti suorittamatta. Tämä tentti oli mahdollista suorittaa syksyllä ainoastaan lokakuun loppupuolella, joten aikataulu oli sopiva siltä osin.

Matkakohteet, matkan kesto ja budjettikin alkoivat hiljalleen selkiytyä. Reitin osalta päätettiin jo hyvissä ajoin, että Afrikkaan ei mentäisi ollenkaan. Kaikille muille mantereille sen sijaan oli tarkoitus mennä. Ensimmäinen paikka jossa vierailtaisiin olisi USA:n itärannikko, sillä siellä New Jerseyssä asuu vanha lapsuudenystäväni Tenhusen Matti. Muita paikkoja, jotka kuuluivat matkasuunnitelmiin heti alkuvaiheista lähtien olivat Kalifornia, Uusi-Seelanti ja Australia. Etelä-Amerikassa matkareitistä ei ollut vielä varmuutta, eikä myöskään Aasiassa.

Matkalla Kaliforniasta Tyynen Valtameren yli oli pakollista tehdä yksi välipysähdys. Eri vaihtoehtoja olivat Havaiji, Tahiti tai Fidji. Alkuvaiheissa suunnitelmissa oli mukana mm. Karibia ja Meksiko, mutta ne putosivat myöhemmin pois - kaikkea ei voinut nähdä.

Budjettia lähdettin rakentamaan siten, että mietittiin matkakohteita ja niiden kustannustasoa ja yritettiin lähteä arvioimaan kunkin maan päiväkustannuksia. Matkan pituutta rajoitti lähes yksinomaan käytettävissä oleva rahamäärä, muuten reissussa olisi voinut olla vaikka monta vuotta. Alussa lähdettiin siitä, että rahaa pitäisi olla käytettävissä 30-40 000,-. Siltä pohjalta kun lähdettiin suunnittelemaan reittiä, niin havaittiin realistiseksi matkan kestoksi 4-5 kk.

Syksyn tullessa matkakohteet alkoivat olla melko hyvin selvillä. Matkareitti tulisi kulkemaan suurin piirtein seuraavasti: USA:n itärannikko-Peru/Bolivia-USA:n länsirannikko-Fidji-Uusi-Seelanti-Australia-Kaakkois-Aasia. Peru oli tullut mukaan sen takia, että siellä on Etelä-Amerikan parhaita vaellusmaastoja ja lisäksi hienoa Inka-kulttuuria. Fidji puolestaan pääsi mukaan sen vuoksi, että se oli kolmesta vaihtoehtoisesta Tyynen meren kohteesta halvin. Kaakkois-Aasia taasen oli mielenkiintoiselta vaikuttavaa seutua, esim. Intia tai Kiina eivät olleet niin mielenkiintoisen oloisia. Japanissa olisi ollut mukava käydä, mutta se on niin mielettömän kallis maa, että ei ollut varaa mennä sinne.

Matkakohteiden valinnassa oli yksi kriteeri se, että ne olisivat sellaisia, joihin ei muuten tulisi kovin helposti lähdettyä. Kullekin kohteelle varattiin aikaa hieman sen mukaan, että miten kalliita maita ne olisivat. Esim. Australiassa tai Kaliforniassa olisi voinut haluta olla kauemminkin aikaa, mutta ei ollut varaa siihen. Sen sijaan esim. Peru oli halpa maa, joten siellä oli varaa olla jopa kuukausi.

Matkasuunnitelmista tehtiin kaksi eri versiota, toisessa matkan kesto olisi noin neljä kuukautta, toisessa kuukautta pitempi. Rahankeruun tavoitteeksi asetettiin 40 000,- - ei sitten muuta kuin kaurapuuron syöntiin.

Joulukuun alku alkoi hiljalleen lähestyä eikä lähtö ollut vieläkään kovin varma, sillä oli olemassa mahdollisuus, että työpestini SVVE:ssä jatkuisi. Epävarmuudesta huolimatta matkajärjestelyjä jatkettiin kovaa vauhtia. Valmistelut jaettiin kummallekin ja niitä riittikin aika runsaasti, mm. rokotukset piti hoitaa, matkalle otettavat tavarat piti miettiä ja hommata tarvittavat asiapaperit ym. Yksi monimutkainen juttu oli hankkia edullisin mahdollinen lentolippupaketti. Sen hommaaminen oli minun vastuulla ja se oli melko monimutkainen projekti.

Marraskuun puolenvälin paikkeilla selvisi, että työni jatkuisi vielä kuukaudella - lähtöä piti siis jälleen siirtää. Hyvänä puolena oli se, että matkalle lähtö näytti melko varmalta tässä vaiheessa. Työt eivät nimittäin enää jatkuisi vuodenvaihteen jälkeen ja rahapuolikin alkoi olla hanskassa. Vielä kun vanhemmat lupasivat antaa pojalle pienen matka-avustuksen, niin ei muuta kuin lippuja tilaamaan.

Lippupaketti tilattiin Kilroy Travelsilta, jonka tarjous oli n. 3000,- halvempi kuin seuraavaksi halvin. Pysähdyksiä matkan varrella olisi neljätoista kappaletta, lähtöpäivä olisi 4.1.1997, jolloin lennettäisiin Helsingistä Lontoon kautta New Yorkiin. Lloyd Toursilta otettiin erikseen lento New York-Lima-New York, koska se oli noin 1500,- halvempi kuin Kilroylta. Kaiken kaikkiaan lentolippujen hinnaksi tuli noin 12 500,-, halpaa kuin jogurtti!

 

1.3 Viime hetken valmistelut, vuodenvaihde 1996/97

Viimeinen työpäiväni oli uudenvuodenaattona, ja sen jälkeen oli muutaman päivän ajan hieman hektiset hetket. Kaiken matkavalmistelun lisäksi minun piti vielä tehdä kaksi tilinpäätöstä ennen lähtöä ja viedä Cabriolet talvisäilytykseen Pyhäsalmeen. Tietenkin oli hoidettava myös miljoona muuta käytännön asiaa.

Tammikuun kolmannen päivän iltana istuin sitten junassa matkalla kohti Mikan kotia Riihimäellä. Mukana oli iso rinkka ja pikku reppu, joissa oli kaikki tarpeelliset tavarat. Tavaroiden mahduttamiseksi oli ollut tarpeen tehdä melkoista optimointia, sillä matkalla tulisi olemaan melko erilaisia luonnonolosuhteita. Lisäksi olimme suunnitelleet vaeltavamme melko paljon, joten retkivarusteet - kuten teltta, makuupussi ja makuualusta - oli saatava mukaan. Kaikki tarpeellinen oli sitten tungettava noihin kahteen reppuuna ja niillä tavaroilla tuli pärjätä seuraavat neljä kuukautta.

Puolen yön maissa juna oli Riihimäellä ja Mikan kanssa käytiin vielä tavarat läpi. Yhden jälkeen lähdettiin ajelemaan Helsinkiä kohti, jonne lähdettiin tutustumaan yöelämään. Mukaan lähti yksi Mikan kaveri ja meillä oli sovittu vielä tapaaminen Kilpikosken Markon kanssa. Marko oli ollut meidän kanssamme Eurooppaa kiertämässä v.1993. Emme kuitenkaan onnistuneet tapaamaan Markoa, mutta jäimme silti Helsingin yöelämään loppuun saakka.

 

Johdanto
Osa 1, Suunnittelu ja valmistelu
Osa 2, USA:n itärannikko
Osa 3, Peru
Osa 4, USA:n länsirannikko
Osa 5, Fidji
Osa 6, Uusi-Seelanti
Osa 7, Australia
Osa 8, Indonesia/Bali
Osa 9, Singapore
Yhteenveto matkasta
Matkan lentoaikataulut ja reittikartta
Kuva-arkisto

Takaisin osan alkuun